Црна Гора постаје Косово

Народна посланица Марина Јочић. Жена, са рукама на леђима, на рукама – лисице.

Црна Гора постаје Косово

Лисице и пендреци – једино што је остало од државе.

Диктатура на све начине удара на народ, на представнике народа, на противнике диктатуре; диктатор навалио батинама да – моделује – народ. Не може се тући онај ко је једино власан.

Свака диктатура има план да „мијења“ мишљење у самицама, иза зидова са жицом, да наноси – слијепе мрље – али кад проради колективна свијест, понос кад проради, кад обасја невиност, кад схватите да је исто – и са ове и оне стране затворског зида – дође освешћење и отрежњење, раскидају се ланци страха, и човјек дугачким кораком крене…

Власт је произвођач хаоса у Црној Гори, произвођач државних удара, и локалних државних удара од Никшића преко Котора, до Будве… Полиција у Будви гаси и пожар незадовољних ватрогасца…

Кад би сви исто милили, нико не би мислио. Тада би мислили као што мисли полиција и чланови партије на власти…

Уздигао се народ, Господу то прија. Цркву нису градили људи зато што је она потребна Богу, него је Бог градио цркву зато што је потребна човјеку. Отац је потребан дјетету.

У Никшићу, полицијац – лудус са бијелом пластичном лобањом, трчи низ улицу и засипа сузавцима терасе локала гдје људи сједе. Је си ли ти луууд, чуло се на снимку. Аллло, воллле…. А, лудус је надодао гас наниже поред трафика са бијелом лобањом.

У Беранама 52 љекара подржало 102 љекара из Никшића.

Само 20% подржава закон којим се отима имовина Српске православне цркве у Црној Гори. До избора, тај постотак, постаће једноцифрен…

Власт баца сузавац на дјецу док играју кошарке, и кликера…. Дјеца ће бити награђена, од Господа.

Написане су странице и странице филозофа и психолога о женама и дјеци полицајаца, џелата, плаћених убица, шпијуна… Какав је то хљеб насушни који полицајац – батинаш носи дјетету. Како се дијете формира уз таквог оца.

Дјеца су бољи људи од људи. Дјеца никога не би одвела на јаму. Старији су водили, и опет би водили кад би их запало, само да би сачували власт. Најнежније плућне чипкице – марамице, кидали су хемијски отрови бачени на дјечје игралиште….

Бестидни интервју предсједник Црне Горе МЂ хрватској државној телеизији, неколико сати прије него што је издао наређење за напад полиције на голоруки народ, и бацање хемијских отрова на дјецу… Ала је новинарки било неугодно.

Напосе, ради се о политичару неважном у опћенитом смислу..!

Ако нисте знали: новинарка ХТВ, поред журналистике, има и диплому психолога.

Са видљивим последицама посвемашње храбрости, потоњи балкански диктатор још се обрачунава са великосрпским национализом. У тренутку док његов друг Хашим Тачи пакује кофере за продужени распуст у Хагу.

Шеф спољнополитичког одбора у Бундестагу Армин – Паулус Хампел, оцијенио, да је Црна Гора кренула путем Косова, а држава – постаје „мафијашки плијен“.

За то вријеме, предсједника Србије затичемо на најмоћнијој планетарној дијагонални Москва – Вашингтон.

Чули смо, предсједник Србије Вучић, обавијестиће предсједника Трампа, о страдању српског народа у Црној Гори.

Не кукам, али не скидам црнину, каже пјесник.

Бећир Вуковић/ИН4С

Коментари: