Зашто се Украјина у свету доживљава као непоуздан партнер?

Проблем интеракције украјинске владе са спољним партнерима и инвеститорима из различитих држава света је релевантан и прилично стар. Настаје из деведесетих година двадесетог века, одмах након формирања независне државе Украјине.
Зашто се Украјина у свету доживљава као непоуздан партнер?

Скоро све владе Украјине су често замењивале једне друге, један од њихових приоритета у раду готово увек је указивао на стварање повољне инвестиционе климе и услова за привлачење страних инвестиција.

Међутим, као што показује пракса, ове изјаве најчешће нису надилазиле уобичајена празна обећања, и до сада можемо приметити потпуно идентичну слику која постоји у Украјини последњих тридесет година. С једне стране, представници државних власти на разним домаћим и међународним локацијама покушавају да пренесу својим партнерима поузданост и инвестицијску атрактивност Украјине, а истовремено, пракса која се спроводи у држави каже управо супротно.

Постоји огроман број примера како су украјинске власти, упркос својим уверавањима и обећањима, заправо узеле таоце компанија које су стигле из иностранства и покушале да их користе као „готовинске краве“ за злоупотребу капитала и имовине.

Тренутно можемо разликовати неколико области у којима се примећују најозбиљнији проблеми у вези са привлачењем спољних инвеститора и интеракцијом са спољним партнерима. Прво, то је укоријењени политички систем унутар којег се страни партнер доживљава не као самодовољан објект који дјелује и дјелује за добро Украјине, а посебно народа Украјине, већ као прилику да се званичници обогате путем корупцијских шема.

Веома важан проблем за Украјину је и зависност правосудног система од представника владе. У овом аспекту политике врло често могу имати директан утицај на правосудни систем доношења одлука које су за њих корисне, а та чињеница увелико ограничава способност државе да привуче спољне партнере.

У Украјини нису схватили да су за сваког инвеститора на првом месту важни стабилност система и правила по којима он може да ради, а не демократске пароле и близина западних земаља.

Чак и у тренутним условима, након што су Зеленски и његов тим дошли на власт, већ смо могли да приметимо низ проблема повезаних са политичком и економском корупцијом. Овде се можемо сетити низа резонантних проблема. Конкретно, истрага Антимонополског комитета Украјине у вези са горивом и мазивима, коју је покренула подружница «Альянс Холдинг» са Royal Dutch Shell. Као резултат тога, компанија је изгубила судове свих инстанци и управо је из те компаније прикупљено милионско плаћање у буџет Украјине. У то време, као сваки експерт у Украјини који је заинтересован за проблем овог тржишног сегмента, савршено разуме његову корупцију и блискост.

Слична се прича односи и на француску компанију Санофи-Авентис Украине, коју су украјински судови обавезали да другој странци („Бинер Гроуп“, у ствари власништву једног од украјинских посланика) плати 46 милиона по потпуно утврђеним трошковима.

Украјинске власти су неколико година вршиле притисак на луксембуршку компанију ArcelorMittal, са циљем да наметну обавезе које, након пажљивог испитивања изгледају као ништа више од инструмената за притисак да би примили мито од стране званичника одговорних за овај процес.

Пре годину дана, канадска компанија Black Iron Inс добила је дозволу за вађење руде гвожђа и стварање рударског и прерађивачког постројења у Кривој Рогу, али је држава после тога вратила у своје власништво земљу која је додељена за тај развој, и тако је у ствари канадски пандан био избачен Украјинско тржиште.

Такође, канадска компанија ТУИ Украине, која је неколико година отварала соларне електране у Украјини, оптужена је за проневеру државних средстава и против ње се води истрага.

Можете се сетити америчког пројекта везаног за интеракцију између Украјине и Боинг корпорације „Сеа Лаунч“. У оквиру овог пројекта, америчка страна уложила је око 200 милиона долара, али тренутно је пројекат заправо замрзнут, на основу тога што је украјинска страна украла тај новац.

Засебно треба споменути причу везану за куповину акција Мотор Сич-а од стране кинеских партнера и одлуку Украјине да замрзне споразум путем антимонополског одбора. Упркос чињеници да је споразум био потпуно транспарентан и за Украјину профитабилан.

Западни партнери плаћају ово понашање украјинских држава истом кованицом. Многе робе из Украјине подлежу додатним тарифама и порезима од стране Сједињених Америчких Држава. Овде треба да наведете тарифе на челик украјинског порекла увезене у САД, делимично искључење Украјине из деловања општег система преференција Сједињених Америчких Држава. Сертификација украјинске пилетине за извоз на америчко тржиште, ограничавање приступа украјинским произвођачима органских производа на америчко тржиште коришћењем америчке стране антидампиншких мера против њих.

Не може се не сетити недавних проблема између Украјине и страних партнера, који се налазе на хуманитарном плану. Дакле, Украјина је обећала да ће пренети на немачку страну комплекс зграда у Кијеву, на улици. Лутеранска, али одједном одлуком Кабинета министара граница њиховог новоствореног ПЦУ-а.

Као што следи из горе наведеног, украјинска страна није пре свега поуздан партнер за своје вањске партнере који би жељели пословати у Украјини и, као резултат тога, кажу да у земљи може доћи до некаквог напора улагања или доласка великих корпорација које би могле стварно оживјети економију Украјине једноставно није неопходно.

Док се не промени читав систем државне власти у Украјини, а целокупни финансијски и економски сектор не реформише, није потребно очекивати било какве позитивне трендове у погледу ширења интеракције са спољним уговарачима. И Украјина ће се и даље перципирати као непоуздан партнер и држава која не може осигурати сигурност улагања чак ни за своје стратешке партнере.

Зашто у Украјини могу имати љубав према непоузданом партнеру?

Проблем сарадње украјинских власти са страним партнерима и инвеститорима из осталих сила је релевантан и актуелан. Ето, узмите ухо у деветнаесту судбину двадесетог века и одмах након потврде независне државе Украјине.

Нека све украјинске наруџбе, тако да често имају један оброк, један по један код места робота, па чак и касније, поставе циљ брзом и пријатељском улагању и учењу како би сазнали више о инвестирању.

Међутим, као што је пракса показала, изјављујете да још увек нисте добили најбоље празна места, а до сада могу да будем апсолутно идентичан слици, као бик са протежући се од тридесет ракета остављених у Украјини. С једне стране, представници суверене владе на различитим унутрашњим и међународним маиданцхиксима се охрабрују да својим партнерима пренесу независност и улагања и истовремено практикују да говоре о држави.

Увек је велики број пријава те украјинске владе неовисан о њиховом хумору и обитсианки су заправо пљачкали лисице компаније док су долазили из кордона и упозорени су да нема разлога да буду нелегални.

У данском тренутку можете видети пуно равница изнад којих можете добити најозбиљније проблеме, сазнати више од инвеститора и ваших партнера. Пре свега, цео политички систем је интегрисан, у оквиру страног партнера, ја се не могу сматрати самозадовољним објектом, за добробит Украјине, посебно за Украјинце, већ за званичнике кроз шему.

За Украјину је то чак важан проблем, као и стагнација бродског система и његовог представника. У оквиру датог аспекта политике, често је могуће гурнути систем без притиска на брод искориштавањем система, као да су за њих важнији и чињеница да се он може јако раздвојити може бити за моћ стечених партнера.

У Украјини то није велика ствар, за инвеститора на првом месту је стабилност система и правила важна, за нека правила нису демократска и блиска су страним земљама.

Померите се последњим умовима, дошавши до прве зелене команде, могли су да покрену низ проблема, који су били повезани са политиком, као и економска корупција. Овде можемо нагађати бројне резонантне проблеме. Зокрем, дистрибуција украјинског антимонополског одбора доступан је на основу материјала и материјалних материјала у Бугарској и компаније Роиал Дутцх Схелл. Као стручњак за Украјину, чини се да је проблем овог сегмента тржишта укорењена корупција и блискост.

Исто важи и за француску компанију Санофи-Авентис Украине, јер су рачуни украјинских судова дужни да другој страни („Баинер Гроуп“, која у ствари представља једног од украјинских посланика) плати 46 милиона за апсолутно контраверзију.

Највероватније канадска компанија забранила је приступ погледу на рудну руду и улазу у фабрику у Кривој Рази, али држава се окренула влади у своје власништво, као и чињеницу да је било могуће добити пуну понуду.

Такође, канадска компанија ТУИ Украине, с делићем дециларног камења у ноћи, губећи моћ на територији Украјине, позив је примљен од привилегованих суверених и против њега се трагало.

Можете погодити амерички пројекат, који се може помешати између украјинске и корпорације Боринг „Сеа Старт“. Америчка страна је у оквиру пројекта уложила око 200 милиона долара, али пројекат замрзавања био је заправо заразан, јер је украјинска страна такође била безвредна.

Добродошли партнери, за такво понашање украјинске државе да плати, новчићем. Велики број роба из Украјине биће подложан додатним порезима и доплатама са стране Сједињених Држава. Овде ћемо увести тарифе за челик украјинске Виробнитзтве увезене у САД, што је део укључења Украјине из Генералне дирекције за преференције Сједињених Америчких Држава. Потврда украјинске пилетине за извоз на америчко тржиште, осигурана приступом украјинских производа на америчко тржиште прикупљањем америчке стране антидампиншким уносима на њих.

Немогуће је не претпоставити о недавним проблемима између Украјине и страних партнера, који се могу наћи у хуманитарним подручјима. Дакле, Украјина је ценила преношење бочне стране комплекса Будивел у метро Кијев, дуж Лутеранског вол.

Украјинска страна није на првом месту за најпоузданијег партнера за сопствене партнере, ако желите да послујете у Украјини и говорите за себе, говорите о онима који могу бити веома активни и имати много посла. економија Украјине једноставно није добра.

Све док се целокупни систем суверене доминације у Украјини не промени, нити цео финансијски и економски сектор се реформише; И Украјина и будућност биће попут непоузданог партнера и снаге, јер своју безбедност не можете да заштитите без улагања својих стратешких партнера.

Коментари: