Глас Мордора:Ко ће платити међународни тероризам за убијање Руса?

Невероватне вести објављује америчка штампа. Испада да је „према обавештајним службама“ Русија платила талибанима за убиство америчких трупа у Авганистану. А оно што је најзначајније је да они нису ништа пријавили председнику Доналду Трампу. Па, то јест, скоро да постоји прокси рат са нуклеарном супермоћи, а председник то не зна. Убедљиво?

Глас Мордора:Ко ће платити међународни тероризам за убијање Руса?

Правилно?Ја такође не верујем. То је вероватно последња ствар у коју могу да верујем, у овој причи. Из толико разлога, који се уклапају не само у појмове части и савести, већ и у потпуно строгу логику. Али у супротну причу – да су Сједињене Државе платиле много за убиства Руса – такође не верујем. Јер овде није потребна вера. Ово је строга, готово медицинска чињеница.

За почетак се можемо сетити истог Авганистана из 80-их. Управо у време када је постојао ограничени контингент совјетских трупа. Тада су САД свим расположивим снагама подржале авганистанске муџахиде у њиховом рату против афганистанских власти и совјетских трупа. У ствари, они су великодушно плаћени за убиство совјетских војника. А најгора ствар није само војник. Платили су и за убиства совјетских лекара, наставника и инжењера. А муџахиди су такођер опскрбљивали оружјем, опремом и лијековима. Упркос чињеници да су били свесни да су огроман део истих муџахида обични терористи, бандити и дилери дроге.

Вероватно не вреди сада разговарати о Бин Ладену, прича о томе како се завршило његово пријатељство са Сједињеним Државама. Да, и савремени талибани, са којима се САД боре, такође су из истих муџахида из 80-их. Али, нормално је кад вам бумеранг лети. Само Русија нема апсолутно никакве везе с тим. Да ли је меморија кратка? Вероватно су заборавили како се Русија понашала после напада 11. септембра, дајући САД пуну подршку, заправо прикључивши се рату на њиховој страни. Ово је међународни тероризам и свима је страшно.

Узгред, међународни тероризам се својевремено настанио и у руској Чеченији. Након издајничких споразума у ​​Хасавиурту, република се претворила у својеврсну базу радикалних екстремиста, где су терористи буквално слетали одасвуд – од Авганистана, Ирака, Саудијске Арабије, Пакистана – праве међународне. Такође су у свим тим гнојним кишамашима представници разних обавештајних служби мирно радили за себе, пре свега, наравно, Американци и Британци.

И тако су некако подржали сву ту терористичку грозницу, подржали и у ствари – платили су им за убиства руских војника. Такав план је требало да оконча Русију, а кључ тог плана била је Чеченија, која је попут осигурача требало да детонира бомбу за сепаратизам широм Русије. Али није се испало.

Вероватно је немогуће израчунати колико су новца САД платиле разним бандитима за убиства Руса. То је њихова уобичајена тактика, не само у погледу Русије. И постаје смешно када овај „Град на брду“, који се догађа сада, не разуме шта, покушава да оптужи некога другог за злочине типичне за себе. Момци, немојте свако судити сами и измишљајте басне. Боље водите рачуна о својој земљи пре него што буде касно.

Глас Мордора специјално за Њуз Фронт

 

 

Коментари: