Кремљ: Тврдње „Њујорк тајмса“ лаж

Портпарол Кремља Дмитриј Песков реаговао је поводом писања америчког листа „Њујорк тајмс“ о наводном договору Русије и талибана против америчких снага у Авганистану истичући да је то лаж и да је жалосно да се светски медиј такве репутације не гнуша новинарских патки.

Кремљ: Тврдње „Њујорк тајмса“ лаж

„Прво – те тврдње су лаж. Друго – ако су специјалне службе и даље под контролом председника, онда се треба усредсредити на изјаву председника Доналда Трампа у вези са тим чланком“, навео је Песков.

„Њујорк тајмс“ је раније објавио да је извесна јединица руске војно-обавештајне службе, наводно, подстицала талибане да нападају на међународну коалицију у Авганистану. Министарство иностраних послова Русије назвало је наводе америчког листа лажним вестима, а тврдње америчког листа оповргли су и талибани.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да га је обавештајна служба обавестила да су информације о наводној завери Русије с талибанима против америчких снага у Авганистану – неверодостојне.

На питање новинара да ли је председник Русије Владимир Путин разговарао о томе са Трампом током ове године, Песков је рекао да није.

Портпарол Кремља се осврнуо и немире у САД после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, наглашавајући да је то унутрашње питање Америке а да Кремљ Американцима жели да се успостави мир и хармонија.

Спутник

Коментари: