Напад на берзу у Карачију, погинуло седам особа

Најмање три особе и сва четири нападача погинули су прилиом напада на зграду берзе у пакистанском граду Карачи, за који је одговорност преузела Ослободилачка армија Балучистана, саопштила је полиција.

Напад на берзу у Карачију, погинуло седам особа

Нападачи су прво бацили гранату, а затим отоврили ватру на пункт обезбеђења испред зграде и убили два чувара и полицајца.

Како наводи АП, специјалци су брзо опколики зграду и убили нападаче.

Полиција је саопштила да су после напада код убијених милитаната пронађене залихе хране, што говори о томе да су планирали дугу опсаду.

Зграда берзе налази се у добро обезбеђеној финансијској зони у којој су и седишта многих приватних банака, као и Државне банке Пакистана.

Ослободилачка армија Балучистана је медијима проследила фотографију четири тешко наоружана мушкарца у маскирним униформама, наводећи да су у питању милитанти који су напали зграду Берзе.

Та организација већ годинама ратује на том подручју, захтевајући независост пакистанске југозападне провинције Балучистан, богате гасом.

Балучистан се граничи с провинцијом Синд, у којој је Карачи главни град.

Та група је протиеклих година извела низ напада у Карачију, међу којима и онај на кинески конзулат у новембру 2018. године у којем су погинуле две особе.

Танјуг

Коментари: