Додик упутио писмо захвалности Путину

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину у којем му је захвалио на топлом пријему који је приредио њему и његовој делегацији током боравка у Москви.

Додик упутио писмо захвалности Путину
Милорад Додик(фото: Лола Ђорђевић)

Додик у писму каже да му је била велика част да присуствује величанственој Паради победе у част 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.

Додик је навео да је импресиониран умећем и достигнућима које су руске оружане снаге показале током Параде, али и чињеницом да су припадници српског народа марширали Црвеним тргом раме уз раме са другим антифашистичким народима, преноси Танјуг.

„Наши братски народи, руски и српски дали су немерљив допринос у борби против сила зла и поднели огромну жртву за слободу целе Европе. Цивилизацијска дужност свих европских народа је да не заборавимо слободарски дух, неустрашивост, борбеност и велике подвиге Вашег народа у Другом светском рату“, написао је Додик и приметио да смо последњих неколико година сведоци покушаја ревидирања прошлости, ревитализације фашизма, минимизирања криваца и негирање злочина.

Спутњик

Коментари: