Шеф ДНР-а позвао је на убрзање преласка Републике на руске стандарде

Руководство ДНР требало би да се концентрише на успостављање руских стандарда у свим сферама живота земље. То је на пленарном састанку Народног савета 26. јуна најавио шеф државе Денис Пушилин.
Шеф ДНР-а позвао је на убрзање преласка Републике на руске стандарде

„Синхронизација законодавства ДНР-а и Руске Федерације игра једну од кључних улога. Морамо доћи до успостављања руских стандарда у свим областима нашег друштва. Време извођења овог важног задатка зависи од законодавног темпа који сте преузели. Али, наравно, брзина примене не би смела ићи на штету квалитета „, цитирала је агенција ДАН Пушилин.

Подсетио је и на планове за подизање животног стандарда ДНР-а на ниво Ростовске регије до 2022. године.

„Наравно, влада ради у овом правцу, а сва социјална давања, пензије, плате државних службеника неће бити нижа од нивоа региона Ростов. Али животни стандард не подразумева само ове исплате, морамо створити услове за пословање који ће помоћи да се попуни буџет, побољша квалитет производа и повећава своју конкурентност „, рекао је Пушилин.

Према његовим речима, за то је потребно увести и развити све савремене услове пословања, креирати нове финансијске инструменте, покретати кредитирање, програме лизинга, систем државне подршке, субвенције итд.

„Економија би требала радити на такав начин да било који ентитет може повећати обртни капитал, добити подршку и гаранције. С тим у вези имамо практично чист лист и зато наглашавам вашу пажњу – активности у овом правцу треба интензивирати“, резимирао је шеф државе.

BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!! К родным берегам: глава ДНР призвал ускорить переход Республики на российские стандарты 27 Июня…

Опубликовано Zak Novak Суббота, 27 июня 2020 г.

Коментари: