Додик: Нема пута у НАТО, нити ће га бити, а за то нису криви ни Иванцов ни Русија

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поручио је да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити, и да о томе „одлучујемо ми у Републици Српској“.

Додик: Нема пута у НАТО, нити ће га бити, а за то нису криви ни Иванцов ни Русија
Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

На питање Срне да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов меша у унутрашње ствари БиХ и „не поштује одлуке њених институција“ када је реч о томе да ли би БиХ требало да уђе у НАТО, Додик је одговорио да одлуке о чланству у НАТО нема и нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и да им за то није крив ни Иванцов ни Руска Федерација.

„Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском“, нагласио је Додик.

Додик је оценио да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре, како је навео, није интерес Републике Српске, пренела је РТРС.

„Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну не би жртвовали свог министра безбедности зарад амбасадора Пакистана, и не би пажљивије гледали шта каже Савет за спровођење мира, измишљено тело, него парламент БиХ, биран на изборима“, констатовао је Додик.

Коментари: