Русија открила доказе: Американци у Авганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу

СПЕЦИЈАЛНИ представник председника РФ за Авганистан – директор Другог азијског одељења,Министарства иностраних послова Замир Кабулов – изјавио је да су амерички обавештајни агенти у Афганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу.

Русија открила доказе: Американци у Авганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу
Фото: Принтскрин Интермагазин

Огласио се на овај начин након што је америчка дубока држава преко The New York Times оптужила Москву да је у завери са Талибанима, односно – да им је годинама плаћала за скалпове војника и официра САД.

Високи руски дипломата је прво указао да амерички авиони – чији багаж се не проверава – лете из афганистанских градова Кандахар и Баграм у различите делове света, укључујући Немачку и Румунију.

„Американци су се уградили у бербројне пројекте у Авганистану. А сјајни амерички обавештајци, који за нешто криве нас, директно учествују у трговини дрогом. На светском нивоу. Сваки Авганистанац у Кабулу рећи ће вам причати о томе. То је у тој земљи јавна тајна“.

Америчке обавештајне службе су 29. јуна тврдње о шуровању Русије са Таблибанима назвале лажним.

Пре два дана се сазнало да Доналд Трамп наводно није ни био обавештен о пласираном преко њујоршког листа јер о томе не постоје „верификовани подаци“.

Интермагазин

Коментари: