Нема опуштања: Све мере у РС на снази до 20. јула

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао је данас, на 47. седници, одржаној у Бањалуци, епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.

Нема опуштања: Све мере у РС на снази до 20. јула

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о измени Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (ЦОВИД – 19) у Републици Српској, аопштено је из Владе РС.

С циљем превенције ширења вируса корона САРС-ЦоВ-2 и ЦОВИД-19 болести на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, до 20. јула 2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица.

До 20. јула 2020. године ограничава се радно време угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06.00 до 23.00 часова.

До 20. јула 2020. године дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз претходно прибављену сагласност Министарства породице, омладине и спорта и Министарства здравља и социјалне заштите.

Републички штаб за ванредне ситуације донео је Закључак о измени Закључка о обавезама ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и јавних здравствених установа – болница у Републици Српској у обавезном спровођењу мера за реаговање на појаву болести (ЦОВИД-19) изазване новим вирусом корона „САРС-ЦоВ-2“ у Републици Српској.

Измена Закључка се односе на брисање одредбе према којој је важење Закључка било продужено до 06. јула 2020. године.

БН ТВ

Коментари: