Премијер Бугарске позван на саслушање

Бугарско тужилаштво позвало је премијера земље Бојка Борисова на саслушање у оквиру истраге против предузетника Пламена Бобокоба. Саслушање је заказано за 7. јул, саопштило је тужилаштво.

Премијер Бугарске позван на саслушање
Бојко Борисов (фото : Лола Ђорђевић)

„У вези са изјавама оптуженог Пламена Бобокоба које је дао за медије, Специјално тужилаштво обавештава да ће 07.07.2020. премијер Републике Бугарске Бојко Борисов бити позван на саслушање у својству сведока“, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Подсетимо, крајем јуна на саслушање је позвана и министарка спољних послова Бугарске Екатерина Захаријева. Она је потврдила да је предузетник Бобоков у разговору са њом инсистирао да се за амбасадоре именују особе које су њему у интересу.

Прошле седмице Бобоков је изјавио да се обраћао Борисову за помоћ у вези са решавањем проблема са либијским танкером, који је био задржан у Бугарској. Он је медијима показао преписку са премијером. Касније је Борисов потврдио да је био у контакту са бугарским предузетником, истакавши да руководство било које земље одржава контакте са представницима пословних кругова земље. Он је скренуо пажњу на то да је Бобоков био у контакту и са председником Бугарске Руменом Радевом, чију је преписку тужилаштво недавно објавило.

Као одговор на то, Радев је позвао да се објави цела његова преписка са Бобоковим, укључујући и његове одговоре на те поруке.

Спутник

Коментари: