Додик Комшићу: Не можеш држати лекције Србији

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик позвао је данас свог хрватског колегу Жељка Комшића да престане да држи лекције Србији, јер на то нема право.

Додик Комшићу: Не можеш држати лекције Србији
Милорад Додик(фото: Лола Ђорђевић)

Додик је поручио да Комшић тиме само проблематизује односе БиХ и Србије уместо да доприноси добросуседским односима и регионалној сарадњи.

„Србија је држава у пуном смислу те речи, која има своју демократски изабрану власт и регуларан правосудни систем и није никакав ‘режим’, како то често у јавности покушава накарадно да пласира Комшић. У Србији постоји начело владавине права које се стриктно примењује и поштује“, рекао је Додик у изјави за Срну.

Додик је то рекао коментаришући Комшићеву изјаву поводом пресуде Вишег суда у Београду које је осудио на 10 година затвора некадашњег управника војничког логора за Србе „Илиџа“ у Храсници Хусеина Мујановића.

Комшић је поводом пресуде изнео низ оптужби на рачун Србије, а Додик каже да не може да напада једну демократску и цивилизовану земљу као што је Србија, преноси Танјуг.

„Мешање у правосуђе једне суверене земље као што је Србија може само негативно и дестабилизујуће да утиче на добросуседске односе и међусобну сарадњу“, рекао је Додик.

Спутњик

Коментари: