МИЛО ЈЕ ОПСЕДНУТ! Мора да уради ову 1 ствар како би се истргао! Ђукановић мора да чује поруку Амфилохија

Рекао је и да је Ђукановићу током тог разговора казао оно што му поручује годинама – да се крсти…

Митрополит Црногорско приморски Амфилохије оптужио је председника Црне Горе Мила Ђукановића да „за власт и паре које он зна како је зарадио, жртвује Црну Гору и њено биће“ и да се боји да је опседнут ђаволом.“То никада било није… Све је подређено интересима групе људи који су се задесили на власти, с њима је поистовећена Црна Гора, њено биће, њена историја, њена прошлост и њена будућност“, рекао је он у интервјуу за Вијести.

Kазао је и да му је жао Ђукановића, подсетивши да су заједно дошли на власт, један у духовну, а други у световну столицу.

„Али, то није више онај човек којег знам. Жао ми је способности које му је Бог дао, јер их он употребљава на своју и несрећу Црне Горе. Није за поштовање то што чини. Искрено речено, за бојати се да је опседнут ђаволом“, рекао је он.

Амфилохије је рекао да је састанак с Ђукановићем и премијером Душком Марковићем око одлагања примене Закона о слободи вероисповести био интерни разговор и да се чудио што је Марковић, иако је то његово право, говорио јавно о томе.

„Током тог разговора они су говорили о неком мораторијуму, нудећи да се не примењује Закон. Откуд им право на то ако га је Скупштина усвојила и већ се примењује… Почетак примене видели смо код Улциња рушењем манастирских конака и у Пљевљима отимањем црквене воденице. Мимо тога, већ пописују имовину, а они нас упућују на Управни суд и Стразбур. А Управни суд је у њиховим рукама, да је истински Управни суд сами би покренули то питање… Ми смо тражили, тражимо и тражићемо да ако неко сматра да је нешто његово, то докаже у поступку пред редовним судом“, рекао је он.

Рекао је и да је Ђукановићу током тог разговора казао оно што му поручује годинама – да се крсти: „Али, да не буде ‘крсти вука, вук у гору’. Јер није добро да се крсти само споља, него да заиста, у души, дође до духовне промене, а не да за власт и паре жртвује Црну Гору и њено биће“, рекао је он.

Амфилохије истакао да је у Црној Гори на снази „нови фашизам“.

„То што група људи из врха власти ради цркви, светињама и верном народу, заиста је нови фашизам, нема никакве сумње… То се сада ради једино у Црној Гори. Нигде друго у Европи нема повратка фашистичким методама. Овде им се упорно враћају, показали су то и односом према Kосову. Наставили су да раде оно што су Мусолини и Хитлер тамо урадили… одричући се краља Николе и оних који су свој живот жртвовали за ослобођење Kосова од турске окупације“, рекао је он.

ИЗВОРespreso