Путин: Није било избијања нових жаришта ковида након гласања о изменама Устава

После гласања о уставним амандманима у Русији није било избијања нових жаришта вируса корона, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са директорком Централне изборне комисије Елом Памфиловом.

Путин: Није било избијања нових жаришта ковида након гласања о изменама Устава
Владимир Путин (фото: Лола Ђорђевић)

„Са становишта осигуравања безбедности, све је урађено просто савршено. И међу члановима изборних комисија није било никаквих манифестација везаних за епидемију. А после свих ових догађаја 1. јула очигледно је да и стручњаци, лекари, истичу да код нас нема ширења болести и пораста инциденције. Напротив, наставља се даљи пад“, истакао је Путин.

Он је рекао да је организација гласања о изменама Устава била квалитетна и на високом нивоу и давала је је могућност за отворено изражавање свог става о амандманима. Руски лидер је додао да је ове године ситуација била посебна, али да је он пажљиво пратио како је организован рад.

Рад на технолошком и епидемиолошком нивоу током гласања, са становишта безбедности, био је идеалан, истакао је председник.

Гласање за измене Устава одржано је у Русији од 25. јуна до 1. јула, а након обраде 100 одсто гласачких листића, за усвајање амандмана гласало је 77,92 одсто грађана Русије, а против је било 21,27 одсто. Према излазним подацима ЦИК-а излазност је износила 67,97 одсто.

Спутник

Коментари: