Ребић: Синоћ повређено 14 полицајаца, ухапшена 71 особа

На синоћњем протесту испред Дома Народне скупштине у Београду повређено је 14 полицајаца, а ухапшен је 71 демонстрант, који ће у наредним данима бити процесуиран пред надлежним правосудним органима, изјавио је директор полиције Владимир Ребић.

Ребић: Синоћ повређено 14 полицајаца, ухапшена 71 особа

Директор полиције је на конференцији за новинаре у Палати Србија рекао да је од почетка протеста у Београду повређено више од 130 полицијских службеника, преноси РТС.

„Биланс синоћњег дивљања је 14 повређених полицајаца, 71 ухапшен хулиган, међусобни сукоби самих екстремиста и хулигана, као и муњевита акција полиције у хапшењу осумњиченог за двоструко убадање ножем“, рекао је он.

Како је додaо, „баш да се не би сутрадан говорило како је полиција реаговала“, уочи вечери је дао налог начелнику Станићу да полиција делује крајње уздржано и да реагује само у крајњем случају, уколико су полицајцима угрожени живот и тело.

Ребић је рекао да је реч о непријављеном протесту „који је ескалирао око 21 час када су хулигани полицајце и здање Скупштине засули бакљама, каменицама, па чак и сузавцем“.

Он је рекао да је „полиција телима штитила здање Скупштине пред бруталним нападом и незапамћеним насиљем“.

Ребић је изразио наду да ће ухапшени хулигани бити и осуђени за оно што су чинили и послати на издржавање затворских казни.

Додао је и да ће бити испитан и сваки евентуални појединачни случај употребе прекомерне силе.

Рекао је и да је „примећено присуство страних елемената у насилним протестима у центру Београда попут црногорског држављанина који је ухапшен са шлемом“.

 

 

Спутњик/Танјуг

Коментари: