Ухапшен син бившег министра због нереда пред Скупштином

Владимир Шкундрић, син бившег министра Петра Шкундрића, ухапшен је јер је покушао да уђе у Скупштину Србије током протеста у Београду, потврдио је председник Србије Александар Вучић.

Ухапшен син бившег министра због нереда пред Скупштином

Владимир Шкундрић ухапшен је заједно са групом хулигана која је ломила прозоре на згради Скупштине, имао је маску и бејзбол палицу код себе, објавио је „Блиц“.

Вучић је рекао да се ради о „одраслом човеку и да Петар Шкундрић не мора да има везе с тим“, али је ухапшеног назвао „тајкунским дететом“.

Петар Шкундрић је високи функционер Социјалистичке партије Србије и бивши саветник Ивице Дачића. Био је министар рударства и енергетике у влади Мирка Цветковића од 2008. до 2011. године.

Такође, он је био један од оснивача СПС и први генерални секретар те партије.

Потпредседник Владе и председник СПС Ивица Дачић рекао је вечерас да ухапшени Владимир Шкундрић, син Петра Шкундрића, нема никакве везе са СПС.

„Као што сви знају, и ја и СПС смо међу првима најоштрије осудили дивљање хулигана, насилни упад у Скупштину и напад на полицију, и одмах рекли да то нема никакве везе са епидемијом короне, већ је то покушај насилног преузимања власти. И захтевали смо најоштрију реакцију надлежних органа и хапшење хулигана. То важи за све, без изузетака. Владимир Шкундрић нема никакве везе са СПС и треба да сноси све законске последице“, саопштио је Дачић.

 

Спутњик

Коментари: