Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел

Председник Србије Александар Вучић, који путем видео-линка учествује данас на трилатералном састанку Европске уније, Београда и Приштине, истакао је да је дијалог настављен, као и да су договрене теме за састанак у Бриселу.

Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел
Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

„Дијалог под покровитељством ЕУ после двадесет месеци се наставља. Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак“, саопштио је Вучић на Инстаграм налогу „buducnstrbijeav“.

Председник је уочи састанка одржао билатералне консултације са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Видео-конференција „Дијалог Београда и Приштине под покровитељством Европске уније“, представља увод у наставак дијалога, најављен за четвртак, 16. јула.

Видео-конференцијом председава Жозеп Борељ који је поручио да је у питању наставак процеса у циљу постизања коначног свеобухватног и правнообавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине који ће одговорити на сва отворена питања.

„Такав споразум је кључан за бољу будућност народа Косова и Србије, за њихову европску перспективу као и за стабилност и безбедност читавог региона. Све ово је такође кључно и за ЕУ“, изјавио је Борељ пред почетак видео-конференције, пренео је Танјуг.

Спутник

Коментари: