Борељ: Надам се важном искораку у нормализацији односа Београда и Приштине

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ обавестио је министре спољних послова ЕУ на састанку у Бриселу о наставку дијалога Београда и Приштине изразивши очекивање да ће наредни састанак у оквиру дијалога, планиран за четвртак 16. јула у Бриселу, довести до „важног искорака у правцу нормализације односа Београда и Приштине“.

Жозеп Борељ

„Задовољн сам што могу да објавим да је дијалог Београда и Приштине поново покренут, а да ће се разговори који су почели у недељу наставити другим састанком у четвртак“, поручио је Борељ.

Борељ је председавајући првим физичким састанком Савета ЕУ од увођења рестриктивних мера против ковида 19 обавестио министре спољних послова ЕУ27 да су на видео конференцији у недељу договорени главни елементи процеса и агенда састанка у оквиру дијалога Беогрда и Приштине који ће се „физички“ одржати овог четвртка у Бриселу.

„Имамо широку агедну и договор о томе о чему све морамо да разговарамо како би дошли до правно обавезујућег споразума о нормализацији односа између Приштине и Београда“, поручио је Борељ.

Он је оценио да су ЕУ и специјални представник Мирослав Лајчак „направили добар посао“ у циљу поновног покретња дијалога Беогрда и Приштине.

РТС