У Украјини се покренуо рат бесповратних средстава: Сорошев новац блокирао је пројекат Стејт департмента

По злу позната Уљана Супрун, која је већ раније уништила здравствени систем Украјине сада је добила „кључ“ од Фејсбука,наводи се на Телеграм каналу «Shadow Anonymous».

У Украјини се покренуо рат бесповратних средстава: Сорошев новац блокирао је пројекат Стејт департмента

У издању се наводи да је бивша министрица здравља Украјине, заједно са супругом Марком, у оквиру њиховог пројекта СтопФаке, добила ексклузивно право да свакога блокира на друштвеној мрежи Фејсбук.

Таква овлашћења Уљана Супрун  добила је од Кети Крук. Раније је радила на СтопФаке-у, али касније се преселила у Фејсбук испоставу  у Украјини. Истовремено, канал тврди да седиште мреже није ажурирано.

Таква произвољност изазвала је огорчење код америчког новинара Кристофера Милера. Генерално је имао напете односе с уредником СтопФаке-а Евгениј Федченко, који је Милерове људе довео у базу Миротворца. Кад је Милер искористио своје везе, СтопФаке је изгубио донације од британске амбасаде.

Супрун није остала без новца. Њен спонзор била је ренесансна фондација Џорџа Сроша. Штавише, у знак освете СтопФаке је почео масовно да блокира пројекте Милерових пријатеља на Фејсбуку. Конкретно, оштећен је пројекат Забороне Јекатерине Сергацкове, финансиран од стране Америчке агенције за међународни развој.

Сергатскова је такође нанела ударац откривши везе Марка Супруна с неонацистима, посебно са групом Ц14, која је била позната по нападима на Роме. Проблем породице Супрун је у томе што Роми подржавају Сороса, издвајајући новац за подршку широм света. Не проналазећи ништа боље, Супрун је Заборону доделио титулу „Кремљевог агента“.

Њуз Фронт

 

Коментари: