Вучић: Победићемо корону, ја вам гарантујем!

Председник Србије Александар Вучић замолио је синоћ све грађане Србије за дисциплину и одговорност.

Вучић: Победићемо корону, ја вам гарантујем!
Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

„Победићемо корону, гарантујем“, рекао је Вучић у емисији Хит твит и објаснио да имамо довољно медицинске опреме и одговорне здравствене раднике.

Срећом, каже, нема ни 500 људи на протестима.

„Ове седмице лагао је ко је шта стигао, измишљао је ко је шта стигао“, рекао је Вучић и додао да су неке од лажне вести биле сасвим бесмислене, а неке циљане да утичу на јавно мњење.

Он је рекао да су чланови Кризног штаба часни и одговорни људи, а на опаску да је једна од вести на мрежама била да је др Кон добио стан у Београду на води рекао је кратко: Срам их било.

Вучић је рекао да су ускоро органи СНС и да ће он бити само председник грађана.

Пензије и плате неће падати

Упитан због чега је одустао од полицијског часа који је најавио за претходни викенд рекао је:

„Зато што морам да имам и да покажем поверење и у сараднике и све друге, зато што су лекари рекли да може другачије, и мислим и даље да је то био прави предлог“.

Вучић је указао да постоји брига за економску будућност због епидемије корона вируса, али да неће бити смањења пензија, као ни плата у јавном сектору, чак ће се зависно од ситуације гледати да се иде на повећање

„Не кажем да ће бити мед и млеко али лакше ћемо поднети него било која земља у Европи и свету. Бићемо најбољи у Европи, најлакше ћемо то поднети“, рекао је Вучић.

Председник Србије је изјавио да је Србија у међувремену добила 264 респиратора, али да оболеле више немамо где да сместимо. Како каже, за сада се у Арени налази 137 пацијената који су добро. Он наглашава да је важно да покажемо ту врсту јединства и заједништва и да ћемо победити корону.

„Молим људе да се чувају, да верују својој држави и својим лекарима,ми друге немамо и они су врхунски лекари, врхунски анестезиолози“, рекао је он.

Спутник

Коментари: