Санирана штета на „Турском току“ у Бугарској, испоруке гаса настављене

Бугарска компанија „Булгартрансгас“ завршила је поправку гасовода према Грчкој након хаварије, испоруке гаса су настављене, саопштио је оператор.
Санирана штета на „Турском току“ у Бугарској, испоруке гаса настављене

„Након незгоде која се догодила 27. јула, група ‘Булгартрансгас’ завршила је поправку магистралног гасовода из Бугарске у Грчку у области Кулате. Данас су испоруке гаса у Грчку настављене. Сви захтеви за свим дневним потребама биће испуњени у потпуности“, наведено је у саопштењу оператора.

На гасоводу „Турски ток“ у Бугарској дошло је до експлозије у понедељак ујутру, након које је заустављен транзит руског гаса. Том приликом нико није повређен.

„Гаспром експорт“ је саопштио да је упознат са инцидентом који се догодио на гасоводу и да чека информације од Бугарске о времену завршетка поправке.

„Турски ток“

Грчка добија руски гас преко Бугарске из гасовода „Турски ток“. Овај гасовод је почео са радом у јануару и чине га два крака: један преко којег турски потрошачи добијају руске енергенте, а други који је намењен за државе Јужне и југоисточне Европе.

Премијер Бугарске Бојко Борисов је саопштио да ће део „Турског тока“ који пролази кроз његову земљу („Балкански ток“) бити завршен до краја године.

Спутњик

Коментари: