Народни покрет – Пустимо народ да заврши посао

Црна Гора је постала грађанска држава. Погледајте литије. Не величам Митрополију црногорско-приморску, али морамо признати да је захваљујући њој Црна Гора данас грађанска држава. Замислите државу у којој је духовна власт модернија од свјетовне власти.

Народни покрет – Пустимо народ да заврши посао

Направите паралелу између протеста у Београду и црногорских литија. Сада се сјетите Подгорице и равно стотину хиљада људи иза којих није остао ни папирић. Достојанствено, храбро, без мржње према другим вјерама и нацијама преплавити црногорске улице и без деструкције исказати незадовољство.

Зар није то грађанска држава?! Зар тај народ не заслузује прилику да оздрави црногорско друштво? Зато очекујем од опозиције у овом важном моменту да заузме позицију као и тада , не испред ,вец иза свог народа. И то не само опозицију већ сва здрава друштвена ткива која се боре за промјене.

Наш народ је зрео, то је доказао. Ово није народ који руши, већ који се мири и воли своју земљу. Народ који има право да поведе ову борбу до слободе.

Зато, опозицијо, организације, институције, па и ви из власти будите дио народног покрета. Сигуран сам да у нашем народу има памети да у наредном периоду започне решавање унутрашњих проблема Црне Горе и омогући поштени изборни процес.

Немојте да нас изневјерите, подржите свој народ. А ми ћемо као и сваке недеље изаћи сви, само ћемо улице замјенити бирачким мјестима и гласати за враћање Црне Горе народу!

Митрополијо црногорско-приморска, очекујем од вас који стојите као стуб црногорског друштва који повезује данашње грађане са својим прецима и са оном правом европском “Петровићком Црном Гором“ да позовете народ да се јос једном помоли , изађе и избрише ову срамну страницу историје.

Избори који су пред нама нијесу обични. Сложио бих се са ДПС-ом, они имају снагу референдума, али референдума на којем бирамо између њихове приватне Црне Горе и Црне Горе и онога што је она вјековима представљала. Пред нама је референдум који мора да изнесе народ, а не политичари. Међутим, не по сваку цијену. Не видим потребу за оволиком предизборном паником.

Избори у оваквим околностима нити су реални ,нити морални. Пред нама су тешка времена,и овај “референдум” има за циљ нове подјеле са старом опозицијом. Међутим ,овај пут народ Црне Горе има свој правац. Након одузимања права на пристојан живот, школовање дјеце, квалитетну здравствену његу, након одузимања достојанства прешли су и на биће нашег народа. Преварили су се.Та духовна вертикала која која чини Црногорце оним што они заправо и јесу, пробудила је успавани ген заштитника. Зато без панике.

Народ је тај који ће изаћи као побједник.

На овим изборима црногорско друштво ће се поларизовати први пут јавно на двије струје, једну коју чине власт са старим и новим партијама захваљујући којима фингирају демократско друштво, док са друге стране имамо народ сачињен од свих који су жељни промјена , боље и сложније Црне Горе.
Ово је вријеме кад се бира страна!

Страна лажних европејаца и професионалних патриота или страна народа.

Страна која се храни корупцијом на свим нивоима , непотизмом , коју штити бескрупулозна сила и забрана слободе говора упакована у Устав Црне Горе и законе који важе само за нас слободне грађане, или страна жељна правде, слободе, једнаких шанси и сигурне будућности наредних генерација, страна која ће сачувати ресурсе за нашу дјецу од оних који су их присвојили као да су њихови.

Оно што нам је остало од предака није наше, наша је обавеза да то сачувамо и предамо на чување наредним генерацијама.

Зато станимо на страну добра, на страну Црне Горе, заштитимо је и сачувајмо за нашу дјецу.

Дамјан Абрамовић/ИН4С

Коментари: