„Кина разбија, Америка ће почети да губи“: Милијардер оценио две велике силе

„Кина разбија, Америка ће почети да губи због своје самодовољности“, рекао је оснивач „Тесле“ и милијардер Илон Маск усред тензија између две велике силе.

„Кина разбија, Америка ће почети да губи“: Милијардер оценио две велике силе

Маск, милијардер пореклом из Јужне Африке, који живи у САД, где је и власник и оснивач компанија „Спејс икс“ и „Тесла“, то је рекао у интервјуу за Аутомотив њуз, преноси РТ.

Маск је посебно похвалио „паметан и вредан народ Кине“, где је „Тесла“ отворио једну од фабрика.

„Кина разбија по мом мишљењу. Енергија у Кини је сјајна“, рекао је Маск на питање како види ту земљу.

Додао је да „Кинези нису самодовољни, као што су Американци, посебно у местима као што су Њујорк, Сан Франциско и околина или Лос Анђелес.

Како је рекао „амерички победнички низ могао би ускоро да се заврши“.

„Сједињене Државе, а посебно Калифорнија или Њујорк, побеђују већ дуго. Када дуго побеђујете, мислите да је то загарантовано. И онда, као спортски тимови који освоје првенство више пута заредом, псотану самодовољни и почну да губе“, рекао је Маск.

Он се пожалио и да „Тесла“ добија најмање државне потпоре од свих америчких произвођача аутомообила.

Са друге стране, како је рекао, кинеска влада веома подржава ову компанију, али не на начин као што то чини када су домаће фирме у питању.

Оваква изјава милијардера Илона Маска дошла је у тренутку када се две највеће светске економије сукобљавају по разним питањима, од пандемије вируса корона, преко односа према кинеском технолошком гиганту „Хуавеју“, до најновије варнице, кинеске апликације Тик-ток.

 

Спутњик

Коментари: