СЕПАРАТИСТИЧKИ СKАНДАЛ: Желе велику Мађарску, ПРОВОКАЦИЈЕ НА СЕВЕРУ СРБИЈЕ

Фудбалери ТСЦ-а дочекују екипу Војводине у 1. колу нове сезоне Суперлиге Србије.

Foto: Printskrin Nacionalist

Обе екипе имале су сјајну сезону иза себе, а такође и оба тима ће наступати у европским квалификацијама. ТСЦ је био највеће изненађење сезоне која је иза нас, док је Војдовина освојила Kуп победивши Партизан у финалу.

Пред старт нове сезоне навијачи ТСЦ-а, окупљени у групи „Плави бећари“, објавили су поруку у којој су провокативно назвали утакмицу „јужним дербијем“, што може имати сепаратистичку конотацију и алудирање на територије „Велике Мађарске“

Нова сезона почиње и наш вољени тим креће у марш против једне од најјачих екипа лиге, то нам даје разлог за славље. Уз то, успели смо да уђемо у Европу, имамо добре шансе да у овој сезони играмо на свом новом стадиону и све почиње „јужним дербијем“. Али.. Пред празним столицама, што је екстремно тешко прихватити – написали су „Плави бећари“.

Подсетимо, у јуну ове године, ова навијачка група је обележила 100 година од Тријанонског споразума уз транспарент „100 година туге“, пошто је тај договор 4. јуна 2020. у Версају био један од мировних уговора којима је завршен Први светски рат.

Тријанонски споразум Мађарску је оставио без излаза на море и тада је изван Мађарске остало 3.3 милиона Мађара, а данас у земљи наших северних суседа постоје елементи који заговарају ревизију Тријанонског споразума, попут десничарске неофашистичке странке “Јобик“.

Туга, бол, патња, бес… Имамо пуно осећања. Пре 100 година, земља је била растргнута пером, делови нације су били затворени у друге земље. Иако циљ није био само расподела територија, већ и уклањање страних делова нације, овде смо! То је осећај који нам даје снагу да наставимо да се боримо. Никада нећемо одустати!

ИЗВОР kurir