Возило будућности стигло у Немачку: Ускоро летећим таксијем на посао /видео/

Немачки летећи таксију могу да превезу до четири путника брзином од 120 километара на час на удаљеност до 100 километара, саопштио је часопис „Тревел енд лејжр“.

Те таксије називају „СитиЕрбас“, њима се даљински управља и раде на струју, наводи часопис.

Креатори летећих таксија се надају да ће у блиској будућности превозити људе у градовима, омогућујући им да заобиђу саобраћајне гужве.

Свака летелица опремљена је са четири пропелера. За њихово кретање није потребан пилот. У условима физичког дистанцирања ово је важна предност у односу на регуларан такси. Предност летећег таксија је и што је малтене нечујан.

Међутим, ове тише летелице налик дроновима неће заменити хеликоптере на небу, јер не би биле баш практичне за разгледање или путовање изван града.

Просечно путовање летећим таксијем не би требало да траје више од 15 минута, истиче „Бизнис инсајдер“ и додаје да свакако „побеђује“ седење у саобраћајној гужви на путу до посла.

Ова возила су први лет извела у Немачкој у децембру 2019. године, након што су успешно прошла тестирање. За сада нема прецизног датума њиховог пуштања у рад.

Спутњик