ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА У ХРВАТСКОЈ: Сви гости је напуштају?!

Од петка Хрватска се налази на “жутој листи” што се Словенаца тиче па је завладао строжи режим на граници. Последица тога је пораст броја заражених коронавирусом у држави. Ово последње нарочито је тешко пало Словенцима који су дошли на летовање у Истру па је део словенских гостију због строжег режима на граници у четвртак и петак “побегао” из Хрватске.

ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА У ХРВАТСКОЈ: Сви гости је напуштају?!

“Ти гости су требали да остану код нас до суботе, али су се пре спаковали и отишли јер не знају шта ће бити за неколико дана и хоће ли морати у самоизолацију или не. Супруга ми је данас била у Копру и лично је чула да неки словенски гости одустају од свог путовања на Крк јер не знају како ће се вратити. Нама у кампу засад још није нико отказао, али се бојимо ове ситуације јер људима није свеједно”, рекао је за Јутарњи лист Адриано Укушић, власник породичног кампа “Полидор” крај места Фунтане у Истри.

Његов камп отворен је целе године те у њега долазе гости из Словеније, Немачке и Аустрије. Ипак, Истранин страхује да би ситуација са суседном државом са собом ланчано могла повући и друга тржишта.

‘Након догађаја у Задру отказују нам резервације’

Власник кампа каже да им је број резервација вртоглаво растао након што су отворили камп, али ситуација с коронавирусом у Задру је све променила.

“Од тог догађаја опет су нам почели откази резервација. Сада ова ситуација са Словенијом не мирише добро. Јер ако они заоштре режим на граници, питање је шта ће бити и са туристима из осталих земаља, како ће се евентуално осигуравати коридор. Наравно да су људи неодлучни и гледају како ће се даље развијати ситуација”, казао је Укушић за Јутарњи лист.

Власник кампа у Савудрији: ‘Људи се боје да им се не затворе границе’

Додаје да се сличног сценарија боје и његове колеге у кампинг сектору који су на ту тему чак имали и видеоконференцију. Оно што их забрињава јесте чињеница што су резервације из Низоземске почеле тек сада упркос томе што су границе много пре отворене.

Ситуацијом је огорчен и Денис Брозић, власник малог кампа “Лигхтхоусе” у Савудрији. Он наводи да ће отказа резервација сигурно бити те додаје да се људи боје да се границе не затворе и да се уведе карантин. Према писању Јутарњег листа, сада су гости из Словеније похрлили у канцеларију туристичке агенције у Умагу како би добили потребну потврду да су се одмарали баш тамо. Наиме, то је увслов за прелазак границе.

Еспресо.рс

Коментари: