Хисени: Гренел остаје снажно укључен у дијалог

Kоординатор косовске владе за дијалог са Београдом Скендер Хисени разговарао је са специјалним изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом, који му је пренео да „остаје снажно посвећен дијалогу“.

Хисени: Гренел остаје снажно укључен у дијалог
Ричард Гренел (фото: Лола Ђорђевић)

„Фокусирали смо разговор на специфичне аспекте дешавања на Kосову и у региону. Амбасадор Гренел остаје снажно посвец́ен дијалогу Kосова и Србије који би требало да се оконча обостраним признањем“, пренео је Хисени на друштвеним мрежама након телефонског разговора.

„Нормализација односа кроз економски развој и подршка инвестиционим пројектима и даље је у фокусу дневног реда и посвец́ености амбасадора Гренела“, навео је Хисени, објаснивши да Гренел ових дана борави у Kалифорнији.

Хисени је у Вашингтону како би са тамошњим званичницима координирао дијалог са Београдом, позивајући их на већу ангажованост и присуство у бриселском дијалогу.

Ричард Гренел био је иницијатор састанка заказаног за 27. jун у Вашингтону, где су требало да се састану представници Београда и Приштине. Скуп је отказан пошто је три дана уочи њега, Специјални суд обjaвио да је написао оптужницу за ратне злочине против косовског председника Хашима Тачија, једног од учесника дијалога.

Андрија Игић/РТС

Коментари: