Михи је најбољи друг спалио кућу у Олуји: После 5 година су се срели …

Синиша Михајловић је имао тежак животни пут у којем је пребродио многе тешке ситуације. Последња од њих била је и најтежа, када се борио против леукемије, против које се храбро ухватио у коштац и победио!
Пре тога је Синиша преживео тешку ситуацију у младости, када је због рата у Хрватској остао без родне куће, коју му је после Олује спалио најбољи други из детињства, Стипе.

Михи је најбољи друг спалио кућу у Олуји: После 5 година су се срели …

Пет година касније, Синиша се нашао очи у очи са човеком који му је спалио породични дом и пуцао у његову слику на зиду.

Михајловић је у својој аутобиографији описао како је изгледао сусрет са Стипеом 5 година касније у Загребу, када је репрезентација Југославије играла против Хрватске.

Синишин некадашњи пријатељ, кога је сматрао братом, молио је за опроштај. И добио га је, јер је Миха показао и тада каква је људска громада, спремна да опрости и најтеже злочине.

„Под мојим притиском, родитељи су спаковали најнужније ствари и доселили се у Београд. Прикључио нам се и брат Дражен. После је до нас стигла вест да је наша кућа у Борову минирана и да је неко испалио метак у моју слику на зиду. У том грозном чину било је одређене симболике, порука је била више него јасна. Ко је могао да баци бомбу на нашу кућу? Ко је и зашто пуцао у моју и Драженову слику?

„Та питања су ме прогањала док напокон нисам сазнао истину. То је учинио Стипе, један од мојих најбољих другова из детињства, којег сам доживљавао као брата. Видели смо се 2000. године у Загребу. Дошао је у хотел и питао ме да ли све знам. Признао ми је да је запалио кућу, али и спасао моје родитеље. Опростио сам му“ – пише у књизи „Божија левица“ коју је 2012. написао Мирослав Гавриловић.

Телеграф.рс

Коментари: