Припадници полиције поново насрнули на вредности српског народа

Јуче је у Горњем Заостру обављена слава цркве Свете Мати Параскеве у којој је служен парастос пострадалим припадницима Југословенске краљевске војске у отаџбини.

Припадници полиције поново насрнули на вредности српског народа

„Неки злонамерни медији су пренели да се радило о нечем другом, а не о традиционалном црквено-народном сабору посвећеном невино страдалим жртвама у току Другог светског рата, који нема никакве везе са партијама и странкама“, казао је за ИН4С Вујадин Добрашиновић, председник Месне заједнице Горње Заостро

Припадници полиције су по диктату актуелног режима поново насрнули на вредности Српске православне цркве и српског народа на начин што су привели људе који су, поштујући мере НКТ-а, присуствовали парастосу, истакао је Добрашиновић и додао:

Властодршци су тиме доказали да им ништа није свето па ни наши свети гробови. Њима смета све што је српско, али им зато не сметају криминалци који воде главну реч у Црној Гори.

Из наше Месне заједнице, која традиционално на овај дан у Горњем Заостру, окупља људе на црквеној слави и парастосу, у току другог светског рата страдао је готово сваки пунолетни мушкарац. Највећи број њих је побијен након завршетка рата, без суђења, на подмукао и свиреп начин у шумама Словеније. Од нас се тражи да жалимо туђе жртве а да наше најрођеније, који су невини страдали, презиремо и не поштујемо. Горње Заостро не пристаје на то, поручио је Добрашиновић.

ИН4С

Коментари: