Половина украјинаца за укидање економске блокаде Донбаса

55% украјинских грађана верује да су становници територија које није под контролом владе Украјине жртве сукоба и треба им свеобухватна подршка Украјине.

Половина украјинаца за укидање економске блокаде Донбаса

Како наводи Интерфакс-Украјина, позивајући се на прес службу Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Украјини, према недавној анкети коју је спровео Кијевски међународни институт за социологију (КМИС), 53% Украјинаца се залаже за обнову саобраћајних веза и пуноправних веза са становништвом које је ван контроле украјинске владе. територије.

„Изузетно је важно да у овим тешким временима толеранција и поштовање људских права буду у средишту било каквих одлука,“ приметила је стална представница УНДП-а у Украјини Дафина Герчева, „Пандемија је постала додатни подстицај за нас са свим суграђанима са већом пажњом и солидарношћу и никога не остављајте без надзора. Резултати студије кажу да половина Украјинаца тежи томе „

У исто време, скоро 23% испитаника изјаснило се за одржавање тренутног стања: држава изјављује подршку становништву на територијама које украјинска влада не контролише, али наставља економску и транспортну блокаду. А 8% Украјинаца верује да би држава требало да уведе потпуну блокаду неконтролисаних територија.

Њуз Фронт

Коментари: