ЕУ издваја готово 300 милиона рубаља за промоцију демократије у Русији

Формални циљ програма је повећање медијске писмености Руса, док, према службеном опису на веб страници ЕУ, глобални циљеви ЕИДХР-а укључују задатке политичке природе.

ЕУ издваја готово 300 милиона рубаља за промоцију демократије у Русији

Према Комитету за заштиту националних интереса тг-канала, ЕУ је НВО-има издвојила више од 277,7 милиона рубаља за спровођење политичких пројеката у Русији.

„ЕУ је 10. априла најавила прихватање апликација за конкурс за руске НВО у оквиру програма Европски инструмент за унапређење демократије и заштите људских права. Укупан износ донације био је 277,7 милиона рубаља “, каже се у саопштењу.

Тренутно је извршена једна трансакција у износу од 6,2 милиона рубаља, а до краја 2021. године планира се трансфер додатних 2,4 милиона рубаља. Прималац средстава је Ldk Consultants Global Eeig, специјализован за консултантске и политичке услуге.

„Компанија је раније пружала сличне услуге у Европској унији. Дакле, међу завршеним пројектима Ldk Consultants Global Eeig, постоји „припремни састанак за консултације о људским правима уз учешће руских невладиних организација“, истичу стручњаци канала.

Коментари: