Лавров о протеривању руских дипломата из Словачке: Онај ко поздравља ту одлуку је и умешан у то

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров је, коментаришући протеривање руских дипломата из Словачке, изјавио да се у тој ситуацији не ради о самој Словачкој и подсетио да је само Вашингтон поздравио њихово протеривање из земље. Стога се, како каже, лако може закључити ко је умешан у ту одлуку.
Лавров о протеривању руских дипломата из Словачке: Онај ко поздравља ту одлуку је и умешан у то

„Мислим да се не ради о Словачкој, иако сте ви цитирали фразу да је Словачка суверена држава. Данас сам одједном неочекивано прочитао да је портпаролка америчког Стејт Депратмента, госпођа Морган Ортагус позитивно оценила одлуку словачких власти о протеривању руских дипломата. Мислим да ниједан други страни представник ту ситуацију није прокоментарисао у таквом маниру. Стога закључите ко је умешан и ко може бити заинтересован за ту одлуку, коју је суверена Словачка донела у вези са тројицом руских дипломата“, рекао је он на конференцији за штампу након преговора са шефом немачке дипломатије Хајком Масом.

Портпаролка Стејт департмента раније је саопштила да Сједињене Америчке Државе поздрављају протеривање руских дипломата из Словачке.

​У понедељак је агенција Ројтерс јавила да је Словачко Министарство спољних послова потврдило да је протерало троје руских дипломата из земље. Агенција Блумберг писала је да су тројица руских дипломата протерана из Словачке због сумње у шпијунажу. Министарство спољних послова Русије је, коментаришући протеривање дипломата, саопштило да ће уследити реципрочан одговор.

Спутњик

Коментари: