Демократе не могу окончати нереде у САД-у – како је „црна“ авантура измакла контроли

Искористивши убиство Флојда, демократе су изазвали протесте широм Америке. Нису узели у обзир да међу левицама нису само они који желе реформе, већ и они који жуде за револуцијом.
Демократе не могу окончати нереде у САД-у - како је "црна" авантура измакла контроли

Извештава Вашингтон Пост.

Када су се демократе наоружале паролама не полицијске снаге, нису очекивали да ће их узети буквално. Иако је чак Џо Биден подржао идеју о смањењу финансирања из полиције, Демократска странка очигледно проматра испитивања јавног мњења. Била је приморана да обузда свој горљивост, као што ни међу Афроамериканцима 45% сматра да је полиција неопходна.

С друге стране, радикална левица је равнодушна према положају грађана, каже ВП. Као резултат тога, градско веће у Сијетлу изгласало је смањење финансирања локалне полиције за 41%. Идеја је донета са 7 гласова за, а овај се једини одборник успротивио, сматрајући да је 41% премало. Шеф полиције у Сијетлу већ је поднео оставку у знак протеста, и многи његови бивши подређени ускоро ће морати да потраже нове послове.

У међувремену, радикали настављају немире у Портланду. Демократи су раније тврдили да су насиље изазивали агенти савезних снага безбедности, али они су се одавно повукли. У недељу је вал пљачке прогутао Чикаго. Демократе контролишу оба града, али они више не контролишу демонстранте и нису у стању да обнове јавни ред. Истовремено, чланови екстремистичке организације Блак Лајвс Матер снажно подржавају насиље. Чак су напали и градоначелницу Чикага, Лаурие Лигхтфоот. Оптужена је да није пружила „црним заједницама никакве алтернативе да захтевају правду“.

Публикација верује да ће анархија коју изазивају демократе приморати обичне људе да се наоружају. Ако од државних органа не могу добити гаранције о безбедности, они ће ствари преузети у своје руке. Такви трендови се у САД-у примећују и сада: продаја оружја нагло расте, дошло је до тога да земљи недостаје муниције.

„Демократски лидери још увек нису схватили срж проблема. Изгледа да још увек мисле да могу контролисати револуционарног тигра и ићи му у сусрет “, каже се у чланку.

Међутим, Демократска странка чини само демонстративне гесте. Она критикује системски расизам, али торпеди системске економске промене; она нуди одштету за потомке црних робова, али не ради на њима. Све ово изазива само незадовољство, а Сједињене Државе утону у хаос.

Коментари: