Ванземаљске испоставе у Америци: Примећено пет подземних база са тајним пролазима? /видео/

Самопроглашени експерт за НЛО тврди да је открио улазе у пет различитих подземних база у Јужној Каролини. Ловац на ванземаљце каже да верује да наводне базе имају тајне пролазе који воде у море.
Ванземаљске испоставе у Америци: Примећено пет подземних база са тајним пролазима? /видео/

Скот Варинг каже да је преко „Гугл ерта“ открио ванземаљске испоставе које се скривене на острву у Јужној Каролини. У питању је пет удубљења овалног облика која се, чини се, савршено подударају на сателитској слици. Ова упечатљива формација убедила је Варинга да овали крију подземне ванземаљске базе, а он тврди да имају дуге пролазе који воде у море.

„Пет острва су на мапи под савршеним углом од 45 степени“, написао је Варинг. „Пет овала има средишњи овал који је највећи, а затим све мање док иду према крај. Оуни су постројени паралелно један са другим. Све би то требало да је статистички немогуће, а ипак … ето га.“

Иако су формације овалног облика упечатљиве, научно објашњење је да су они пример мочварних подручја познатих као Заливи Каролине. То су елиптичне удубљења која су у великој мери испуњена кишом и плитким подземним водама. Она се превасходно налазе у Каролини и Џорџији, али се могу видети и на многим местима дуж обале америчког Атлантског океана.

Занимљиво је да геолози нису сасвим сигурни у то шта је проузроковало да се развију необичне водене формације, а неки чак и наводе да су оне можда последица удара комета у давна времена. Међутим, већина стручњака сматра да су то остаци древних ерозивних процеса који се више не одвијају, преноси „Раша тудеј“.

Спутњик

Коментари: