Вулин поводом годишњице злочина у Гораждевцу: Ни заборавити, ни опростити

Министар одбране Александар Вулин рекао је, поводом 17. годишњице злочина у Гораждевцу када су стрељана српска деца, да је Еулекс престао да тражи убице јер „нема нових доказа“.
Пре 17 година, на реци Бистрици, стрељана су српска деца у Гораждевцу.

Вулин поводом годишњице злочина у Гораждевцу: Ни заборавити, ни опростити
Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

„Командант Кфора се заклео да ће ‘преврнути сваки камен’ али да ће наћи убицу. Колико му је вредела заклетва толико му је била успешна и истрага. Пошто убице нису тражили нису их ни нашли“, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Указујући да се у Приштини доноси закон по коме се не сме говорити ни мислити лоше о припадницима терористичке УЧК, Вулин је упитао „да ли се тај закон односи и на родитеље Пантелије Дакића и Ивана Јововића, да ли и они треба да ћуте када их буду питали о убицама из УЧК“.

„Еулекс је званично престао да тражи убице, рекли су ‘нема нових доказа’. Нема нових доказа ни за злочине нациста па их свет са правом тражи 75 година откако су убили последње људско биће. Зашто се одустало од истраге за убиство у Гораждевцу, зашто само за Србе правда није достижна? Сви су заборавили побијену српску децу и у Гораждевцу и у Ливадицама и у Олуји. Србија не сме да заборави, ни да заборави, ни да опрости“, рекао је министар Вулин.

РТС

Коментари: