Салвини: Школе претварате у логоре

Лидер десничарске странке „Лига“ Матео Салвини оптужио је власт да школе претвара у логоре. Он је за своје ставове и оптужбе искористио предизборни скуп у Тоскани да оптужи владу и министарку за образовање Луцију Азолина „да школе са клупама на точкиће и за једну особу и са обавезом да деца носе маске претвара у логор“.

„Имам двоје деце и за мање од месец дана треба да крену у школу, али се још не зна колико ће настава трајати, где ће се одржавати – у ресторану, циркусу, парку“, рекао је Салвини у Тоскани.

Министарка Азолина му није остала дужна и поручила је да је „Салвинију боље да ћути јер сваки пут када говори о школи, показује своје незнање“, алудирајући на чињеницу да Салвини никада није завршио факултет и да је цео свој радни век провео у политици.

Азолина је такође позвала Салвинија да се извини свима онима који су укључени у образовни процес, на првом месту ђацима и студентима, преноси Танјуг.

„Логор је озбиљна ствар, и ја сам децу учила шта су били концентрациони логори, а школа је нешто сасвим друго“, рекла је министарка Азолина и саветовала Салвинију да прочита књигу сенаторке Љиљане Сегре, која је преживела концентрациони логор Аушвиц и написала књигу успомена „Све док моја звезда сја“.

Спутњик