Албанци на Косову напали српске средњошколце

Група Албанаца у Бабином Мосту код Обилића напала је српске тинејџере у месту Бабин Мост код код Обилића.

До напада је дошло синоћ око 22 сата, када су се четири српска средњошколца, док су ишли селом, наишли на групу од шесторице Албанаца из истог села, јавља РТС.

Родитељи једног од повређених младића из породице Славић рекли су да је до напада дошло без икаквог повода и да је њихов син задобио повреде по глави и телу.

„Најпре су их напали на сеоском путу да би затим наставили са нападом када су наша деца кренула да беже према суседним кућама, како би се склонила. Сустигли су их и тукли по глави и стомаку, грудима“, рекли су из породице Славић, преноси РТС.

Сви нападнути младићи су прегледани у локалној амбуланти из које су упућени на детаљне прегледе у болницу у Косовској Митровици.

Дежурни хирург у косовскомитровачкој болници Љубиша Милошевић изјавио је да су младићи који су синоћ претучени у селу Бабин Мост код Обилића амбулантно збринути и пуштени на кућно лечење, преноси Танјуг.

„Ноћас, пола сата иза поноћи доведена су четири лица из Бабиног Моста, амбулантно су прегледани, имали су нагњечења главе и тела и после прегледа и дијагностике сви су пуштени кућама“, рекао је доктор Милошевић.

Породице повређених момака су напад пријавиле полицији која је отворила истрагу. Бабин Мост је етнички мешовито село, између Приштине и Косовске Митровице.

 

РТС/Танјуг