Мандић: Уверен сам да ће опозиција победити

Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта Црне Горе, тврди да су већ утврђене прве неправилности на данашњим парламентарним изборима у тој земљи и поручује да је уверен да ће опозиција победити.

Андрија Мандић (Фото: Лола Ђорђевић)

„Јутрос када су отворена бирачка места, наши чувари у Никшићу на бирачком месту број 24 зауставили су извесног мушкарца који има пребивалиште на КиМ, а који је дошао са личном картом Црне Горе да гласа, за шта нема право“, рекао је Мандић у укључењу за ТВ Прва.

Мандић каже и да је убеђен да ће опозиција на изборима победити и да ће парламентарна већина и влада Душка Марковића отићи у опозицију.

„Сад или никад. Данас се одлучује куда ће Црна Гора да се креће у наредне четири године. Позивам све оне који брину за своје породице да изађу што пре на изборе“, поручио је Мандић.

Он истиче једну битну разлику у односу на претходне парламентарне изборе.

„Режим никада није био слабији и имамо разлику у односу на последње парламентарне изборе 2016. Нажалост један измишљени државни удар је оставио многе грађане код куће. Режим је једва успео да намакне већину. Ситуација је промењена сада јер је од тада нападнута Српска православна црква. Многи од гласача ДПС, а припадају СПЦ, одлучили су да гласају за нас“, изјавио је он.

Не верује да власт, у случају победе опозиције, неће хтети мирно да сиђе са власти.

„Мислим да је ситуација потпуно спремна за демократску смену. Не видим зашто би неко ризиковао егзистенцију своје породице да брани милијарде Мила Ђукановића“, рекао је Мандић.

 

ТВ Прва

 

Сптуњик