Градоначелник Москве вакцинисан

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин саопштио је руском председнику Владимиру Путину да се вакцинисао против корона вируса и да се добро осећа.

„Како бих дао подстицај мојим колегама и сам се уверио да нам се уопште отворио прозор могућности у тој ситуацији, да се код нас у Русији заиста појавила добра вакцина, ја сам донео одлуку, колеге из института ‘Гамалеј’ су ми дале дозволу, да се вакцинишем и прошао сам скоро половину тог процеса. Осећам се добро, дај Боже да тако буде и убудуће. Али за мене је најважније што ме је то уверило да чинимо исправну ствар. То је веома важно за све који учествују у томе“, рекао је Собјањин на састанку са Путином.

Он је додао да није осећао скоро никакве последице вакцинисања, осим слабе главобоље.

Градоначелник је такође рекао да је осећај након вакцинисања против короне сличан осећају вакцинисања против грипа.

Собјањин је обавестио Путина да следеће седмице у Москви почињу тестирања прве у свету вакцине против вируса корона, која су планирана после регистрације.

„Читава инфраструктура је готова, чекамо коначно решење института ‘Гамалеј’ и да добијемо вакцину. Мислим да ћемо следеће седмице започети испитивања. Она су веома важна и ми ћемо учинити све да се она реализују у Москви како треба“, рекао је московски градоначелник.

Председник Русије Владимир Путин је на састанку рекао да су власти Москве предузеле енергичне и ефикасне кораке у борби против вируса корона, што је омогућило да се ситуација не само стабилизује, него да се почне смањивати број заражених.

Он је подсетио да је Москва прва почела да уводи ограничења, али и да их прва укида, „истовремено помажући другим руским регионима“.

 

Sputnjik