КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Апел нашим грађанима да се до ПЕТКА врате из Црне Горе, БиХ и Хрватске, ЕВО И ЗАШТО

Кризни штаб за борбу против епидемије коронавируса разматрао је данас да ли да се уведе 10-дневна обавезна самоизолација грађана који се враћају са одмора из Црне Горе, Босне и Хрватске и донео следеће одлуке:

„Ми бележимо силазни тренд, али поједине ситуације показују да се ситуација мења, где имамо виши проценат позитивности у односу на претходне недеље. Тако је и у свету, не само код нас, ту су и земље и у окружењу. Црна Гора је на 3.месту по броју пораста заражених, тренутно, а наш велики број грађана је тамо. Самим тим повећава се ризик заражавања. Апелиујемо на све грађане који су у овим земљама да се до петка врате у Србију, јер од петка у 18 сати имаћемо другачији режим – тада уводимо надзор за све путнике који се враћају у нашу земљу, да би смањили ризик заразе,“ рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, обраћајући се новинарима након седнице Кризног штаба.

– Ово је био редовни састанак Кризног штаба, разматрамо ситуације и у другим земљама, како би сагледали све мере а самим тим спречили даљу заразу.

– Надзор подразумева динамику јављања службама, са циљем потенцијалног уноса вируса у нашу земљу, објаснила је Кисић.

О другим детаљима надзора, грађани ће бити обавештени до петка у 18 часова.

Курир

Коментари: