Ердоган оштро упозорио: Господине Макрон, имаћете велике проблеме са мном лично

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наставио је размену тешких речи са председником Француске Емануелом Макроном, подсећајући га на резултате француске колонијалне власти у Африци и упозоравајући га да ће ”имати велике проблеме”.
Ердоган оштро упозорио: Господине Макрон, имаћете велике проблеме са мном лично

„Господине Макрон, имаћете и велике проблеме са мном лично“, рекао је турски председник, одговарајући на недавну изјаву француског председника да „проблем не представља турски народ, већ Ердоган“.

Размена тешких речи између Макрона и Ердогана почела је пре извесног времена када су турски ратни бродови, пратећи конвој ка Либији, нишанили француску корвету у Медитерану.

Посте тог инцидента, Париз се прикључио маневрима грчке морнарице у источном Медитерану и оштро упозорио Анкару да поведе рачуна о будућим потезима.

„Господине Макрон, ви не знате историју…“, рекао је Ердоган, алудирајући на злочине које су француске колонијалне власти раније починиле у Африци.

Макрон је, истовремено, упозорио Грчку да је Турска, уколико буде потребно, спремна да се суочи са било каквим изазовима, пренела је агенција Анадолија и јавни сервис.

Спутњик

Коментари: