Дамаск после Трампове изјави о Асаду: Исте методе као и код терориста

Званично признање председника Доналда Трампа о намери да убије лидера Сирије Башара Асада само потврђује злочиначку активност САД, које „прибегавају истим методама, као и терористичке организације – убиствима, мимо било каквих међународних правила и принципа ради сопствених интереса у региону“, саопштило је сиријско Министарство иностраних послова.

Сиријски спољнополитички ресор такође је истакао да изјаве администрације САД о намери да убије председника Сирије говоре о нивоу политичке етике, која је заснована на злочинима ради постизања сопствених циљева.

„Изјаве америчке администрације о намери да убије Асада очигледно говоре о нивоу размишљања и политичкој етици руководилаца те администрације. То само говори о принципу извршавања злочина у циљу постизања сопствених циљева“, наведено је у званичном саопштењу Министарства иностраних послова Сирије.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је раније да се залагао за „уклањање“ сиријског председника Башара Асада када су САД имале прилику да га убију. Он је навео да је бивши министар одбране Џејмс Матис био против тог потеза и да га је одговорио.

Спутњик