Вулин: Ако су у БиХ за независно „Косово“, ја сам за независну Републику Српску

Министар одбране Србије Александр Вулин оценио је данас да су бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић и бошњачким гласовима изабрани члан хрватског народа Жељко Комшић гласањем за предлог да БиХ призна лажну државу Косово показали да желе да Србија буде раскомадана, те запитао председника Србије докле ће Београд морати да чува целовиту БиХ.

Вулин: Ако су у БиХ за независно "Косово", ја сам за независну Републику Српску
Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

„Ако су у БиХ за независно „Косово“, ја сам за независну Републику Српску“ – рекао је Вулин, коментаришући одлуку Комшића и Џаферовића да на ванредној седници Председништва БиХ гласају за предлог о признању БиХ самопроглашеног Косова.

Он је оценио да су Џаферовић и Комшић показали колико их не занима шта мисле и осећају Срби у БиХ, али и да желе да Србија буде раскомадана, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин у саопштењу пита председника Србије Александра Вучића докле ће залагати свој ауторитет да, како је указао „сачува целовиту БиХ која не жели целовиту Србију“.

„Председниче, ако не поштују целовиту Србију и не желе Републику Српску, докле ћемо ми морати да чувамо целовиту БиХ? Председниче, опростили сте им што су покушали да Вас убију у Сребреници, немојте им опростити што покушавају да убију и Србију“ – рекао је Вулин.

РТРС

Коментари: