Русија ће тражити од Америке да објасни подршку украјинским терористима на Криму

Амбасада Русије у Вашингтону изразила је забринутост због репортаже америчке телевизије „Ен-Би-Си“ у коме се спомиње америчка подршка „украјинским јединицама“ на Криму, наводи се у саопштењу амбасаде на Фејсбуку.

Русија ће тражити од Америке да објасни подршку украјинским терористима на Криму
фото: Embassy of Russia in the USA / Посольство России в США

„Амбасада је са дубоком забринутошћу указала на изјаве у репортажи ‘Ен-Би-Си Њуз’ о америчкој подршци ‘украјинским јединицама које ратују са руским снагама на Криму’“, наводи се у саопштењу амбасаде.

Дипломате истичу да у извештају неименовани амерички званичници тврде да њихова земља подржава терористичку активност у трећим земљама, у овом случају конкретно у Русији.

„Уколико је то истина, а не географска кратковидост телевизије, ми захтевамо да америчка страна објасни да ли је Вашингтон помагао директно или индиректно Службу безбедности Украјине у организацији терористичких напада против Кримљана“, прецизирано је у саопштењу.

Телевизија „Ен-Би-Си њуз“ говорила је о „украјинским јединицама на Криму“ у контексту гласина о наградама које је Русија давала талибанима за убиство америчких војника, преноси Спутњик.

Телевизија је саопштила да је то наводно била „одмазда“ Америци због подршке „украјинских јединица на Криму“.

У Москви су више пута одбацивали те оптужбе о награђивању талибана, као и у Белој кући. Амерички војници су такође саопштили да су скептични према таквим извештајима.

Коментари: