Америчка коалиција пребацила оклопна возила на североисток Сирије

Међународна антитерористичка коалиција на челу са САД пребацила је на североисток Сирије пешадијска возила „Бредли“, наводи се у саопштењу званичног представника коалиције Вејна Марота.

Америчка коалиција пребацила оклопна возила на североисток Сирије
AFP 2019 / DELIL SOULEIMAN

„Пешадијска техника ће моћи да осигура заштиту снага коалиције у све сложенијој ситуацији на североистоку Сирије. Коалиционе снаге остају чврсте у својој намери да осигурају коначну победу над ДАЕШ-ом“, додао је Марота.

У саопштењу коалиције се наглашава да је Пентагон последњи пут пребацивао борбена пешадијска возила „Бредли“ у Сирију у октобру 2019. године, како би „победи остатке ДАЕШ-а и заштитили критички важну инфраструктуру“.

Представник Централне команде Оружаних снага САД Бил Урбан изјавио је да је, осим возила „Бредли“ у Сирију пребачен и радар „Сентинел“ и да је појачана фреквенција ваздушног патролирања изнад места где се налазе америчке снаге. По његовим речима, то се ради „како би се осигурала безбедност коалиционих снага“.

„САД не желе сукоб са било којом страном у Сирији, али ће штитити коалиционе снаге, ако то буде било потребно“, изјавио је Урбан.

 

Спутњик

Коментари: