Амфилохије: Не претите да ћете рушити и одлазити у шуме, сви рушитељи су отишли у неповрат

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је онима који су до сада владали да не прете да ће да руше и одлазе у шуме, јер су сви рушитељи отишли у неповрат.

фото: Печат

Амфилохије се помолио „да им Бог врати разум“, те поновио да неће одустати да буде обновљена светиња на Ловћену и да буде изграђен храм Свете Тројице изнад Цетињског манастира, преосе Вијести.

„Црква Божја је страдала кроз вјекове, страда и данас. Сами знате какво је гоњење цркве било у оно вријеме, када су владали безбожници, који су рушили и одгонили народ од цркве“, рекао је Амфилохије.

Мило Ђукановић поручио је пре неки дан да неће поднети оставку на место председника Црне Горе као и да нема разлога да у тој држави не дође до промене власти.

„За Црну Гору ћемо се борити не само у парламенту него и у шуми ако буде требало“, казао је Ђукановић, пренеле су подгоричке Вијести.

Амфилохије је то оценио као „безумље“.

„Са једне стране то свједочи да је у њиховој свијести присутно да без цркве, Христове, православне цркве нема опстанка овој држави, овом народу. Само што нијесу схватили да треба да се врате тој цркви, Божјој, правој истинској, да би могли да наставе оно дјело које су овдје обављали сви свети Божји људи од Светог Јована Владимира, редом преко Војислављевића, Немањића, Балшића, преко Црнојевића, Петровића све до наших времана. Тим путем су ходили, припадали су Цркви Божјој, светој апостолској коју ми исповиједамо и зато су остали вјерни Христови свједоци, неуништиви“, поручио је Амфилохије на слави Манастира Подластва код Будве.

РТС