Дританова УРА зове НАТО упомоћ

Грађански покрет УРА позвао је Директорат за ванредне ситуације да хитно позове у помоћ НАТО одбрану у стављању под контролу и гашење пожара у Националном парку Скадарско језеро који је већ данима активан.

Дританова УРА зове НАТО упомоћ

Из ове странке су затечени нереаговањем надлежних и препуштању НП Скадарско језеро ватреној стихији која данима гута све пред собом, преноси „ин4с“.

„Ако ми немамо опрему за гашење пожара на таквим теренима, имају је они чији смо пуноправна чланица – НАТО. Подсећамо и да су партнери из НАТО-а и 2017. прискочили у помоћ Црној Гори када је било активно мноштво пожара на територијама за које као држава и систем немамо опрему за стављање под контролом и реаговање“, наводе из Грађанског покрета УРА.

Они су најавили да ће у току дана послати хитну ургенцију Директорату и позвати их на хитну реакцију.

„У питању је национално природно благо – један од наших најлепших националних паркова и надлежни већ данима не реагују што је незамисливо. Исто тако у наредном периоду треба радити на томе да се обезбеде средства, да би као држава у којој су пожари јако учестали у летњим месецима, имали за почетак макар један канадер који би могао да гаси пожаре на неприступачним теренима“, наводе из УРЕ.

Они закључују да се однос патриотизма и родољубља актуелне власти огледа и у овој ситуације – скрштене руке док активни пожар свакодневно гута површине у заштићеном простору и јединственом резервату природу какав је Скадарско језеро, што је, оцењују незамисливо.

Спутник/ИН4С

Коментари: