Крим је пронашао легалан начин да казни Украјину због водене блокаде полуострва

Република се нада да ће међународне структуре, укључујући УН, наћи правду над властима у Кијеву, које се понашају као  међународни терористи, који су узели за таоце 2 милиона становника Крима.

Крим је пронашао легалан начин да казни Украјину због водене блокаде полуострва

Како је известила Украина.ру, позивајући се на РИА Новости, шеф радне групе за међународно правна питања при сталном представништву Крима под председником Руске Федерације Александром Молоховом затражио је од УН да истраже водену блокаду полуострва Крим коју је уредила Украјина.

„Апел са захтевом за организовањем одговарајуће истраге у вези са организацијом водене блокаде полуострва Крим од стране Украјине упућен је специјалном известиоцу УН о утицају санкција на људска права Алени Довган“, рекао је Молохов.

Поред тога, не само власти руског полуострва, већ и поједина комерцијална предузећа Крима, на чији рад је негативно утицала блокада воде, намеравају да подносе жалбе против Украјине у великим међународним инстанцама. Међу њима је и кримска фабрика рибе у Красноперекопску, која ће у блиској будућности такође упутити жалбу Комитету УН за људска права у Женеви.

На несрећу, након једностраних акција Украјине, природни резервоари постали су једини извор свеже воде на полуострву, али ове године, због сувог и врућег времена, они су озбиљно плитки и не могу се носити са потребама становника Крима.

„Сада се на полуострву предузимају додатне мере за решавање проблема. Између осталог, разматра се могућност изградње сталног водовода од резервоара у регији Белогорск до Симферопоља “, кажу извори на Криму.

Њуз Фронт

Коментари: