Немачки стручњак: заустављање изградње Северног тока 2 претвориће се у катастрофу за Немачку и ЕУ

Према економском стручњаку Еику Хамеру, захтев да се заустави Северни ток 2 није ништа друго него лобирање за трансатлантске интересе.

Немачки стручњак: заустављање изградње Северног тока 2 претвориће се у катастрофу за Немачку и ЕУ
© SPUTNIK / ИЛЬЯ ПИТАЛЕВ
Радници на изградњи гасовода „Северни ток 2“ у Лењинградској области

У интервјуу за zuerst.de економски стручњак, политиколог, предузетник и члан одбора Mittelstandsinstitut Niedersachsen e.V., Deutsche Mittelstandsstiftung e.V. и Derek Oil and Gas Corporation Еик Хамер рекао је да су тренутни захтеви немачких политичара да обуставе изградњу руско-немачког гасовода Северни ток 2 у Балтичком мору јасан пример трансатлантског лобирања.

„Просперитет Немачке, ЕУ (и Европе) за њих је споредан“, рекао је Хамер. „Могуће замрзавање изградње Северног тока 2, које мора одобрити парламент ЕУ, било би погубно за Немачку, као и за Европску унију: поверење толико потребних партнерско тржиште попут Русије, као и друге земље које сарађују са Москвом на основу различитих споразума и економских партнерстава “.

Према Хамеру, покушај мешања бизниса и политике, чији је концепт предложила шефица Европске комисије Урсула вон дер Леиен у свом недавном говору под називом „Уредба Европске уније“, такође није користан. Дотични део њеног говора у ствари је отворено „срамотан“ и једноставно садржи низ неоснованих оптужби против Русије без икаквих доказа.

Њуз Фронт

Коментари: