У јеку дечије глади америчке власти ускратиле помоћ најсиромашнијима

Милионима деце из породица са ниским приходима биће ускраћена могућност да добију храну због још једне неспособне одлуке америчке владе, преноси издање Политико.

У јеку дечије глади америчке власти ускратиле помоћ најсиромашнијима

Усред пандемије коронавируса, Конгрес је створио програм породичне подршке са малим приходима како би деци обезбедио субвенционисани оброк док су ван школе. Сад кад су образовне институције почеле да се отварају, влада је одлучила да ревидира програм.

УСДА каже да државе треба да утврде колико је сваки ученик физички ван школе и у складу с тим доделе помоћ. Међутим, одлука је донета прекасно.

Како Политико примећује, дечија глад у Сједињеним Државама је већ „на највишем нивоу у последњим деценијама“. Владини поступци само погоршавају ситуацију. Портпарол УСДА признао је да је неким државама „тешко да се придржавају законских захтева“.

Овај програм подршке обухватио је плаћање од 5,7 долара за сваки дан када је дете пропустило школу. Овај новац је ишао на посебне картице и могао се потрошити само на куповину хране. Финансирање овог програма завршава се 30. септембра, а власти су намерно закомпликовале поступак пријаве, ускраћујући многим Американцима шансу да добију подршку.

У почетку је УСДА предложио давање погодности студентима у окрузима у којима је цело учење било удаљено. Недељу дана касније службеници одељења су се предомислили и рекли да је тако једноставна опција неприхватљива.

Њуз Фронт

Коментари: